PRESENTACIÓ FOTOLLIBRE SOTA LA LLUM DEL MAR
A CÀRREC DE VICENÇ ALTAIÓ I ESPE PONS
Dijous 09 de desembre, 2021 18.30h
Auditori La Model
Sota la llum del mar de la fotògrafa catalana Espe Pons (Barcelona, 1973) és un assaig fotogràfic que pretén dignificar totes les víctimes del franquisme de l’Espanya de la Guerra Civil i la postguerra. El projecte es basa en la història del germà petit de l’avi de la fotògrafa, Tomàs Pons Albesa, que va ser afusellat al Camp de la Bota de Barcelona l’any 1941 amb 31 anys.

Per tal de poder resseguir aquesta història, l’autora ha transitat els indrets que Tomàs Pons Albesa va recórrer durant els últims moments de vida i ha recopilat informació de l’època relacionada amb el cas amb l’objectiu de reconstruir una història, fins ara, fragmentada.

Al treball l’acompanyen dos texts, un d’en Vicenç Altaió escriptor i un text de Cynthia Young Conservadora del Robert Capa Archive al International Center of Photography_ ICP de Nova York.
Sota la llum del mar  es va exposar al Museu Palau Solterra de la Fundació Vila Casas al 2020, al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera al 2021, Muzej Grada Beograda 2021, i al Castell de Montjuïc amb l’Institut de Cultura de Barcelona de juliol a setembre 2021.
El fotollibre Sota la llum del mar va guanyar un dels Premi Fundació BancSabadell a la Fira del Llibre Internacional d’Artista ARTSLIBRIS 2021 de Barcelona.
Imprescindible reserva prèvia.

Formulari d'inscripció